Usein kysyttyä suppailusta

Onko suppailu vaikeaa ?

SUP-lautailu ei vaadi mitään erikoista liikuntataustaa tai notkeutta. Opastamme kaikkia ensikertalaisia lyhyellä teoriaosuudella ja näyttämällä käytännön esimerkein eri tekniikat. Halutessasi ohjaajamme järjestää sinulle yksityistunnin ja lähtee vesille mukaasi.

Suppailun erikoisuus on se, että voit itse määritellä suorituksen fyysisen vaativuuden melonta-asentoa ja vauhtia vaihtelemalla. Alussa jalat ovat usein liikkuvan alustan vuoksi kovilla, mutta niitä voi lepuuttaa monellakin tapaa. Suppailu on erittäin tehokas treeni käsille ja keskivartalolle sekä istuen, että seisaallaan!

Miten käy, jos tipahdan laudalta?

Laudalle on helppo nousta takaisin ja se on lautailijan jalassa kiinni joustavalla muovivaijerilla, eikä täten voi karata kauas. Hellekeleillä suurin osa asiakkaistamme käy välillä täysin vapaaehtoisesti pulahtamassa meressä.

En pysty olemaan pitkään polvillani. Onko se este suppailun aloittamiselle?

Ei ole. Suppailun voi hyvinkin aloittaa myös istuen ja pienen harjoittelun jälkeen seisten. Avustamme tarpeen vaatiessa laudan päälle menossa.

Onko suppailulla ikärajaa?

Ikärajaa ei ole!

Nuorin vanhempansa kanssa suppaillut on 2-vuotias ja iäkkäin ilman vanhempiaan suppaillut 82-vuotias.

Pienet lapset voivat nousta vanhemman kanssa samalle laudalle. Painorajojen salliessa suppailu onnistuu jopa kahden lapsen kanssa.

Alle 10-vuotiaatkin pystyvät opastettuna suppailemaan omalla laudalla. Alle 15-vuotiaalla täytyy olla vanhemman suostumus, joka annetaan allekirjoittamalla turvallisuuslomake. Lupa on voimassa vuoden kerrallaan.

Paljonko lautojen kantavuus on?

Meillä on lautoja kahta kokoa, 5 kpl 90 kg ja 5 kpl 120 kg kantavuuksilla.

Onnistuuko suppailu tuulisessa säässä?

Kyllä voi! Suojaisa sijaintimme mahdollistaa lautailun kovallakin tuulella. Kokemuksen karttuessa voi pidempiäkin melontareissuja tehdä myös kohtalaisessa aallokossa joko polvillaan tai istuen.

Täytyykö ottaa omat pelastusliivit mukaan?

Turvallisuus on yksi yhtiömme tärkeimmistä ohjenuorista. Tarjoamme kaikille asiakkaillemme kelluntaliivit, jotka on otettava suppaillessa mukaan. Liivejä ei ole pakko pukea päälle esim. helteellä, jolloin ne voi sijoittaa laudan etuosassa olevien kumilenkkien alle.

Voinko ottaa omia tavaroita mukaan, jos lähden pidemmälle retkelle?

Kyllä voit kantavuuden sallimissa rajoissa. Varusteet kiinnitetään laudan etuosassa olevien kumilenkkien alle. Suosittelemme, että jokainen ottaa mukaan oman juomapullon.

Voinko ottaa puhelimen mukaan?

Saat meiltä vedenpitävän kännykkäpussin, jota voit pitää kaulassasi. Läpinäkyvän pussin läpi voi ottaa kuvia ilman pelkoa puhelimen kastumisesta.

Huom! Poista kännykkä pussista vasta sisätiloissa. Laiturilta on muutama tipahtanut veteen!

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi?

Ota meihin yhteyttä

Seuraa meitä

#seadventures

© Seadventures 2018